Palveluseteli


Palveluseteli Helsinki

Palveluseteli Helsinki

Sisältöä elämään!® -palvelut yli 65-vuotiaiden omaishoitajille Helsingin kaupungin avustamana

 

Omaishoidontuen palveluseteli on yksi Helsingin kaupungin tavoista järjestää omaishoitajan lakisääteisen vapaan aikainen hoito, joko kotona tai kodin ulkopuolella.

Omaishoidontuen palvelusetelin voi saada ympärivuorokautiseen palveluasumiseen, laitoshoitoon tai kotona tapahtuvaan tuntilomitukseen.

Palveluseteli on Helsingin kaupungin myöntämä sitoumus, jolla asiakas voi ostaa lakisääteisten vapaiden aikaisen hoidon niiltä yksityisiltä palveluntarjoajilta, jotka Helsingin kaupunki on hyväksynyt palveluntuottajiksi. Yksi näistä Helsingin kapungin hyväksymistä palveluntuottajista on Sisältöä elämään!® hoiva- ja hyvinvointipalvelut.

Päätös palvelusetelin myöntämisestä haetaan Helsingissä oman asuinalueen sosiaali- ja lähityön toimipisteestä.

Lisätietoja omaishoidontuen palvelusetelistä saa Helsingin kaupungin www-sivuilta, Helsinginseutu.fi -palvelusivustolta tai ottamalla suoraan yhteyttä meihin.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

 

Mitä saan palvelusetelillä ja kuinka seteli toimii?

Myönteisen päätöksen myötä omaishoitaja on oikeutettu kotiin annettavaan lomitukseen enintään 18 tuntia kuukaudessa (3 x 6 tunnin jaksoissa).

Saatuaan palvelusetelin kaupungilta postitse, tekee palvelusetelin käyttäjä sopimuksen palveluntuottajan kanssa palvelun järjestämisestä ja asiakkaan omavastuuosuuden perimisestä. Sisältöä elämään!® hoiva- ja hyvinvointipalvelut noudattaa näissä sopimuksissa samoja etuja ja ehtoja kuin muissakin asiakkaidensa kanssa laadituissa palvelusopimuksissa.

Muistathan, että omaishoidon asiakkaiden tulot tai varallisuus eivät vaikuta palvelusetelin saamiseen eivätkä sen suuruuteen. Palvelusetelin omavastuuosuus ei myöskään kerrytä sosiaali- ja terveyshuollon maksukattoa.

 

Mikä on palvelusetelin arvo?

Helsingin kaupungin myöntämän omaishoidontuen palvelusetelin arvo on 34 €/tunti. Asiakkaan omavastuuosuus on 11,30 €/vuorokausi. Palveluntarjoaja laskuttaa asiakkaalta omavastuuosuuden ja Helsingin kaupungilta palveluseteliä vastaavan tuntihinnan.

 

Tuemme omaishoitoa

Sisältöä elämään!® hoiva- ja hyvinvointipalvelut tukee osaltaan tärkeää omaishoidon työtä tarjoamalla Helsingin kaupungin myöntämää palveluseteliä varten suunnitellun omaishoitajan hyvinvointipaketin. Hyvinvointipaketin kokonaistuntimäärä on 18 tuntia kuukaudessa Helsingin kaupungin määrittelemissä lomitusjaksoissa (3 x 6 tuntia per jakso). Omaishoitajan hyvinvointipaketti-wwwsivut

Sisältöä elämään!® -omaishoitajan hyvinvointipaketti on arvoltaan 612 € (18 tuntia x 34 € per tunti), jonka Helsingin kaupunki maksaa kokonaisuudessaan.

Omaishoitajan hyvinvointipaketti on ainutlaatuinen, sillä siitä ei koidu asiakkaalle muuta kulua kuin kaupungin määrittelemä asiakkaan omavastuuosuus (11,30 €/vuorokausi), jonka veloitamme suoraan asiakkaalta.

Halutessaan asiakas voi ostaa palvelusetelin arvon ylittäviä palveluja omalla kustannuksellaan.

Omaishoitajan hyvinvointipaketilla tuemme tärkeää omaishoidontyötä 15 €:lla jokaista palvelutuntia kohden (norm. tuntiveloitus 49 €).

 

Mistä saan lisätietoja palveluseteliin liittyen?

Lisätietoja omaishoidontuen palvelusetelistä saa Helsingin kaupungin www-sivuilta ja ottamalla yhteyttä meihin numerossa 010 524 0300 tai yhteydenottolomakkeemme kautta.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!
 

Lähde: Palveluseteliin liittyvät tiedot ovat lainattu Helsingin kaupungin www-sivuilta ja kaupungin laatimasta palvelusetelin asiakasohjeesta.

Save

Save